Pakiranje čeličnom trakom

Pakiranje čeličnom trakom

ČELIČNA TRAKA

Čelična traka prikladna je za osiguranje težeg tereta.

Čelična traka ima među pakirnim materijalima najdužu tradiciju i već prije nekoliko godina zamijenila je žicama kojima su povezivali robu u različitim industrijama. Kasnije su na tržište došle PP trake, PE trake i poliestarske tekstilne trake. Istina je da su plastične trake, za razliku od čeličnih, jeftinije i ne oštećuju pakirane proizvode s oštrim rubovima te ne hrđaju, ali je čelična traka za određene svrhe još uvijek neophodna.

pakiraj.hr Pakiranje čeličnom trakomRazine kvalitete čelične trake: svijetla, plava, crna, cinkova boja

Čelične trake mogu se razlikovati prema različitim kriterijima. To su širina i debljina trake koja utječe na vlačnu čvrstoću. Dostupna je u tri različite vrste, kao svijetla čelična traka, premazana traka i traka s visokom čvrstoćom čelika. Svjetla ima najniži kapacitet rastezanja i vlačne čvrstoće (za razliku od trake s visokom čvrstoćom čelika). S obzirom na zaštitu od hrđe, postoje tri vrste trake, plavkasta, crno lakirana i premazana cinkom.

Neki dobavljači svoje trake nazivaju drukčije, kako bi se jasno razlikovale po kvaliteti i s obzirom na to jesu li standardne ili visoke.

Područja upotrebe čeličnih traka

Najkorisnija je kada je riječ o pakiranju teških proizvoda, budući da ima 32*0.8 mm mogućnost natezanja, što znači da može izdržati i 2650 kg. Za razliku od čelične trake, PET traka može doseći samo polovicu ove snage.

Nužno se upotrebljava u slučaju vezanja robe s oštrim rubovima ili takve robe koja se tijekom pakiranja još uvijek nije ohladila ili se tijekom pakiranja počne zagrijavati. U tom slučaju, plastične trake bi se rastopile.

Ako je na raspolaganju samo mala površina, kao što je slučaj kod zavojnica, cijevi itd., čelična traka je jedina opcija koja se može koristiti. Traka je oko proizvoda omotana po tzv. Âťlas metodi, a metalni brtveni materijal osigurava brtvljenje.

Učitavanje...