Pakiranje plastičnom PP trakom

Pakiranje plastičnom PP trakom

PAKIRANJE PLASTIČNOM PP TRAKOM

Pakiranje plastičnom PP trakom popularno je u zanatskim i industrijskim postrojenjima. Omogućuje brzo i učinkovito pakiranje i troškovno je prihvatljivo. PP trake se koriste kada nije potrebna visoka vlačna čvrstoća. Trake možete koristiti u kombinaciji s automatskim strojevima za povezivanje, ručnim mehaničkim aparatima (za to su potrebne metalne kopče) i akumulatorskim uređajima (traka se spoji pomoću topline i vibracija). Uz trake i spajače, preporuča se i upotreba odvijača jer ubrzavaju proces pakiranja i štite traku od okoline. Prednost baterijskih spajača u usporedbi s ručnim mehaničkim spajačima je u tome što im ne trebaju kopče, budući da traku spoje pomoću topline koja dugoročno omogućuje uštedu pri pakiranju i povezivanju.

Trake se također mogu koristiti u kombinaciji s plastičnim kopčama. Trake mogu biti isporučene u različitim dimenzijama i namotane na različite jezgre (63mm, 150mm, 200mm, 280mm, 406mm).

Plastična PP polipropilenska traka 12 x 0,55 3000mPP traka – traka za vezivanje

PP ili polipropilenska traka sadrži čist, ekološki prihvatljiv i lagan polipropilenski sloj. Dobar je izbor za pakiranje i vezivanje, napravljena za jednostavnu upotrebu. Omogućuje da bez većih teškoća zapakirate proizvode koji obično olakšavaju posao i povećavaju produktivnost u sektorima. Dostupne su PP trake širine od 6 mm do 19 mm, dok debljina traka varira od 0,5 mm do 1 mm.

Zbog niskih cijena i jednostavnosti korištenja, PP traka je idealno rješenje za pakiranje u najraznovrsnijim industrijskim sektorima i obrtnim djelatnostima. Ako je potrebno, proizvod gotovo nikada ne puca, što mu jamči pouzdanost. Klijenti mogu na traku staviti logotip (može biti u tri boje) svoje tvrtke ili marke, te tako povoljno osigurati promociju. Polipropilenska traka može se reciklirati, u slučaju stvaranja otpada, pa se jednostavno može ukloniti.

U ponudi su PP trake širine od 5 mm do 19 mm i debljine od 0,35 do 1,23 mm. Traka može izdržati od 70 do 500 kg. S istom širinom i debljinom trake, PP traka dostiže polovicu snage prekida, za razliku od PET trake. Nasuprot tome, rastezanje je do 20% veće.

Ako se PP trake koriste sa automatskim strojevima, promjer jezgre je obično 200 mm. Pri korištenju ručnih ili baterijskih strojeva, jezgra promjera 406 mm smatra se standardnim.

Osim različitih promjera i veličina jezgre, PP trake također se razlikuju po površinama, koje mogu biti reljefne ili glatke.

Poleg različnih jedrnih premerov in dimenzij, se PP trakovi razlikujejo tudi po svojih površinah, ki so lahko bodisi reliefne ali pa gladke.

Ako se PP traka koristi uz pomoć automatskog stroja lakše ju je instalirati na njega, jer ima veću površinu i više je reljefna. Kod rada s ručnim alatima, reljefna površina remena povećava fleksibilnost i otpornost na kidanje. Također, niži je trošak, budući da se traka mjeri na površini reljefa, pa je za proizvodnju trake iste snage potrebno manje materijala.

Sve vrste PP traka možemo izraditi u različitim bojama, te ispisati logotip ili slogan tvrtke.

Prednosti PP trake:

PP trake mogu se koristiti za pakiranje raznih proizvoda i kutija. Imaju sljedeće prednosti:

 • Lagani su
 • Imaju visoku čvrstoću rastezljivosti
 • Kemijski su otporni
 • Jednostavni su za uporabu
 • Ne hrđaju
 • Sigurnost i estetski izgled robe
 • Pogodne su za sve vrste strojeva (za automatske, poluautomatske, te ručne strojeve)
 • Otporne na razlike u temperaturi (od minus deset do pedeset stupnjeva Celzija)
 • Po povoljnoj cijeni može se tiskati na njima

Vezivanje PP polipropilenskom trakomUsporedba PET trake s PP trakom

 • PET traka ima veću snagu od PP trake (unatoč istim dimenzijama)
 • Unatoč visokoj napetosti PET traka se neće prekinuti
 • PET trake mogu se protezati do pedeset posto više od polipropilenskih (unatoč istim dimenzijama)
 • PET trake su otpornije na razlike u temperaturi

Učitavanje...