Pakiranje kompozitnom trakom

PAKIRANJE KOMPOZITNIM TRAKOM

Pakiranje kompozitnom trakom je kvalitetno i povoljno. Kompozitna traka koristi se kao zamjena za čelične trake jer je jeftinija, lakša i sigurnija za rukovanje. Temelj kompozitnih traka su ljepljene trake na koje je nanešen dodatni zaštitni sloj polipropilena. Zbog ovog dodatnog sloja, trake su tvrđe, nisu osjetljive na oštre rubove i nevanjske vremenske utjecaje. Također je s njima lakše raditi (npr. postavljanje trake ispod palete). Traka je namotana na valjku sa središnjim promjerom od 200 mm.

 pakiraj.hr Pakiranje kompozitnom trakomKompozitna traka – struktura

Izrađena je od poliestarske pređe visoke otpornosti, koja je ugrađena u polipropilensku prevlaku. To pruža izvrsnu zaštitu od oštrih rubova i istovremeno protiv vremenskih utjecaja. Namještanje ispod palete je lakše nego kod ljepljene trake.

Velika moć trake i svojstvo rastezanja kojeg ima, slični su onima koje ima i čelična traka. U kombinaciji ovih dviju svojstava i dolje navedenih prednosti, ovaj proizvod već zamjenjuje čeličnu traku u sljedećim industrijama: obrada drveta, rudarstvo, građevinarstvo, pakiranje otpada itd.

Karakteristike kompozitnih traka

  • kompozitne trake su, za razliku od čeličnih, sigurnije za upotrebu
  • njihovi troškovi su niži
  • ne oštećuju vezanu robu
  • mogu izdržati veliko natezanje i imaju veliku snagu apsorpcije
  • na njih možemo printati
  • lakši su za nošenje
  • otpornije su na kemijske i vremenske utjecaje (ne hrđaju ili propadaju)
  • možemo ih ponovno upotrijebiti

Napinjač za kompozitnu traku 19 - 25 mmPomagala in alati kod povezivanja kompozitnim trakom

Kompozitne trake možemo natezati pomoću ruku ili pneumatskih alata za vezivanje. Mogu se pričvrstiti posebnim čeličnim stezaljkama.

Dimenzije i vlačna čvrstoća kompozitnih traka

Dimenzije: Širina kompozitne trake od 9 mm-32 mm, vlačna čvrstoća od 340 do 1500 kg

Namatanje: Standardni unutarnji promjer diska je 200 mm, za lakše rukovanje i odmatanje disk se umetne u odmatač trake s tim dimenzijama.

Učitavanje...