Pakiranje plastičnom PET trakom

Pakiranje plastičnom PET trakom

PAKIRANJE PLASTIČNOM PET TRAKOM

Pakiranje plastičnom PET trakom vrlo je pouzdano, poliestarske trake (PET) su kvalitetnije i skuplje od polipropilenskih traka (PP). U biti važi, da su PET trake istih dimenzija 2x jače od PP traka. PET trake su također tvrđe od PP traka, što olakšava rukovanje njima. PET trake su otporne na koroziju, vodu i UV zrake.

Obje vrste traka dostupne su u širinama od 9 mm do 27 mm i debljinama od 0,35 do 1,27 mm. Vlačna čvrstoća kreće se od 190 kg do 1200 kg.

PET trake u industriji se koriste kao alternativa čeličnim trakama, jer ih karakterizira visoka vlačna čvrstoća. U usporedbi s njima, one su također puno lakše i jeftinije.

Pakiranje plastičnom PET trakomPOLIESTARSKA TRAKA – PET TRAKA

Poliestarska traka, također poznata kao PET traka, koristi se kada uobičajena polipropilenska traka nije dovoljno jaka i stoga ne može služiti svojoj svrsi. Poliestarska i čelična traka su najsličnije u svojim fizikalnim karakteristikama. Poliesterska traka može izdržati do dvadeset pet posto više natezanja u usporedbi s ostalim plastičnim trakama. Tako može zadržati napon mnogo bolje od ostalih nemetalnih traka, unatoč opterećenju.

Na kvalitetu poliestarske trake ne utječe ni vrijeme ni ultraljubičaste zrake. Za razliku od čelične trake, mnogo je jeftinija i sigurnija za upotrebu jer nema oštrih rubova.

S obzirom na navedene činjenice, poliestarska traka postala je najbolja moguća zamjena za čeličnu. PET traka se može koristiti za ručne, baterijske ili automatske strojeve. Dostupna je u širini od 9 do 27 mm i debljini od 0,5 do 1,27 mm. PET traka se razlikuje s obzirom na svoju površinu. Reljefna površina je standardna, a glatka traka se preporučuje za teže zadatke, jer je vlačna čvrstoća veća.

PET traka je čeličnu zamijenila u mnogim industrijskim procesima, jer je mnogo jeftinija i istodobno sigurnija za upotrebu (ne povređuje radnike ili robu jer nema oštrih rubova i ne hrđa). Osim toga, izdržljivost PET trake također je veća, stoga je prikladnija za veća opterećenja. Njena velika elastičnost zamjenjuje gubitak napona ambalaže kada ona izgubi svoj volumen tijekom dužeg vremenskog razdoblja (npr. drvo, kada se osuši). Tek nakon gubitka volumena za jedan posto, napon trake smanjuje se na nulu. U tom slučaju koristimo čeličnu traku, ali je rizik da se nešto uništi tijekom prijevoza puno veći. U krajnjoj fazi bolje je odabrati PET traku, jer je ušteda u odnosu na čeličnu traku veća za pedeset posto.

pakiraj.hr Vrste PET traka Vrste PET traka s obzirom na vanjsku površinu

Površina standardne poliestarske trake je glatka. Traka s glatkom površinom ima mnogo veću vlačnu  čvrstoću od trake iste debljine, ali s rebrastom površinom. Budući da je poliestarska traka namijenjena zamjeni za čeličnu traku, ona je dizajnirana da izdrži veća opterećenja.

Boja trake

Uobičajene boje poliestarske trake su zelena i crna.

NOVE POLIESTARSKE PET TRAKE VISOKOG KAPACITETANOVE POLIESTARSKE TRAKE VISOKOG KAPACITETA

Poliestarske trake karakterizirane su vrlo visokom vlačnom čvrstoćom i velikom mogućnošću rastezanja. To je odlučujuće kada je riječ o odabiru sigurne metode pakiranja. Za razliku od čelične trake, poliestarske imaju veću izdržljivost u rastezanju i puno bolje apsorbiraju udarce i razne utjecaje tijekom transporta. Izvrsne mogućnosti rastezanja poliestarskoj traci omogućuju da svrgne čeličnu. Za povezivanje PET traka koristimo ručne, pneumatske i baterijske spajače, npr. baterijski spajač LZP93 od 10 do 16 mm, baterijski spajač LZP97 za 16 do 19 mm ili baterijski spajač DIGI SMART GT ONE.

Poliestarske trake su ekonomski najprihvatljivije i ekološko prihvatljive trake.

SUVREMENA POLIESTARSKA TRAKA NUDI BROJNE PREDNOSTI

Traka ove vrste ima izvrsna mehanička svojstva. To uključuje visoku čvrstoću, ekstremnu mogućnost rastezanja i veliku sposobnost održavanja napona.

Ove karakteristike se pokazuju u:

  • Maloj mogućnosti povreda ili kontaminacije pakiranih proizvoda (visoka otpornost na koroziju)
  • Ublažavanju oštećenja tijekom prijevoza
  • Manjem pritisku na rubove zapakiranog materijala
  • Osiguravanju zapakiranog materijala
  • Održavanju napona u slučaju da se paket smanji tijekom skladištenja ili prijevoza
  • Manjoj mogućnosti trganja
  • Nižim troškovima materijala (do pedeset posto)
  • Jednostavnijem i čistijem održavanju

Učitavanje...