Koja je razlika između pakiranja s plastičnim i čeličnim trakama?

Koja je razlika između pakiranja s plastičnim i čeličnim trakama?

Pakiranje s plastičnom trakom

 pakiranje i povezivanje s PET trake trake Nakon pojave plastične PP polipropilenske trake , koja se koristi za pakiranje, ona je gotovo u potpunosti zamijenila pakiranje s čeličnom trakom . Konkretno, zamijenila je pakiranje čeličnom trakom tamo gdje joj nije do tad bilo zamjene. S razvojem plastičnih traka, povećane su mogućnosti boljeg i učinkovitijeg pakiranja. Razlike između ta dva su opisane u nastavku.

Bitna razlika između čelične i plastične trake

Izduženje nije ključno svojstvo čelične trake. Nasuprot tome, plastična traka ima veće istezanje u određenom intervalu. Ključno svojstvo plastične trake je njena sposobnost vraćanja natrag u svoj prvobitni oblik. Nakon što smo je napeli, pitanje je koliko se plastična traka od izduženog oblika može vratiti u prvobitni oblik?
Utovar drva dobar je primjer prijelaza iz upotrebe čelika na upotrebu plastične ambalaže. Istina je da je u ovom slučaju čelična traka učinkovitija jer ima neosporno veću snagu u osiguranju težih opterećenja, ali plastična traka je ona koja se brzo vraća u svoj prvobitni oblik nakon što je bila rastegnuta. Iz tog razloga, a to je ujedno i ključna razlika između jedne i druge trake, za gornji primjer, potonja bi traka bila učinkovitija. Tako je, uzimajući u obzir svojstvo elastičnosti, teret kao drvo pogodniji za pakiranje plastičnom trakom. To je u stvari povećana mogućnost prilagodbe elastičnosti od čelične trake, koju karakterizira kruta elastičnost koja ne uključuje mogućnost velike ekspanzije i povrat u izvorni oblik. Ukratko, u gore navedenom slučaju, čelična traka je osjetljivija na lom i otpuštanje pri transportu robe. U ovom slučaju roba ostaje nezaštićena. Istina je da čelična traka može transportirati veću težinu, ali u mnogim slučajevima važan faktor je elastičnost trake, koju ima plastična traka.

Prijelaz od čelika u plastične trake

Ambalaža s plastičnim trakama nema takvu dugu povijesnu tradiciju kao što ima pakiranje čelikom. Razvojem tehnologije ovaj prijelaz postaje sve brži. Tako će, uzimajući u obzir proizvodnju modernih alata i otkriće novih mogućnosti za pakiranje, plastična traka u relativno kratkom vremenu potpuno zamijeniti čeličnu. Većina vodećih proizvođača prepoznaje da je prijelaz s jedne trake na drugu danas neizbježan.

Razumijevanje mogućnosti produljenja, napona i povrata

„Pakiranje Za razumijevanje gore navedenog teksta potrebno je razumjeti uvjete za korištenje traka. Napetost trake odražava se kada je povučemo ili izvršimo određeni pritisak na nju. Kada se pruži do određene točke, počinje se produžavati i protezati. Jednom rastegnuta, jedino je pitanje hoće li se vratiti u svoj izvorni oblik. Sposobnost elastičnosti trake prikazana je u najvećoj točki ekspanzije, iz koje se traka može vratiti i ne izgubiti svoj oblik (to se naziva radnim područjem trake ili drugim riječima, područje izdržljivosti trake).

  • Više o radnom području trake

Radno područje trake značajno varira od trake do trake. Prikazuje najbolju izvedbu pri korištenju jedne trake. Prikazuje najveći potencijal napona, gdje je produljenje trake maksimalno. Istodobno, traka je još uvijek dovoljno rastegnuta tako da se može vratiti u svoj izvorni oblik.

  • Saznajte više o vraćanju trake u izvorni oblik (elastičnost)

Mogućnost vraćanja u prvobitni oblik ovisi uglavnom o materijalu iz kojeg je traka izrađena, snazi napetosti koja se na njoj vrši i duljini ovog napona. Ako je kratkotrajni napon, opcija za oporavak trake je znatno veća. Što dulje vrijeme, dakle, na traci izvodimo napetost, manja je mogućnost vraćanja natrag u početno stanje. Ovdje je jedan od najboljih kandidata (tj. onaj koji se nakon dugog razdoblja napetosti brzo vraća u izvorni oblik) upravo plastična PP pakirna traka .

social position

Podijelite ovu objavu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *