Sve što trebate znati o pakiranju

Sve što trebate znati o pakiranju

Vezivanje ili pakiranje proizvoda jedno je od najčešće korištenih sredstava za povezivanje proizvoda u ambalažnoj industriji. Postoji nekoliko vrsta pakirnih materijala za povezivanje, što je najkorisnije u okruženjima kao što su:

  • Stavljanje proizvoda na palete, kutije…  Vrste ambalažnih materijala i njihova upotreba
  • osiguravanje uniformnog opterećenja i pakiranja stakla, drva i metalnih dijelova
  • zatvaranje okvira i kutija
  • ojačanje drvenih kutija, sanduka ili kutija od drugih materijala
  • Osiguravanje zavojnica od čelika ili papira

Načini pakiranja
Čelik je najjači i ima najveću čvrstoću rastezljivosti, stoga je za ambalažu vrlo učinkovit. Dostupan je u različitim širinama i debljinama, ali također varira u kvaliteti. Čelik se uglavnom koristi za pakiranje proizvoda koji su oštri i vrući. Prilikom odlučivanja o vrsti trake koja će se koristiti prilikom pakiranja vaših proizvoda i ratmišljate o čeliku, zapitajte se:

  • Prednosti povezivanje s čeličnom trakom Je li opterećenje teško i stabilno?
  • Hoće li proizvodi putovati na velike udaljenosti?
  • Hoće li ih trebati slagati i istovariti više puta prije no što ih preuzmu?

Ako je odgovor na ta tri pitanja pozitivan, čelična traka je pravi izbor za vas.
Plastične trake pogodnije su za lakše opterećenje. Dostupne su u različitim širinama, dužinama i polimerima. Ove trake nude veću izduženost, ali njihov je nedostatak da se mogu pokidati zbog prekomjernog opterećenja. Ipak, poliesterska tkanina za pakiranje u mnogim industrijama najbolja je alternativa čeličnim trakama. Poliester, na primjer, pruža izvrsnu napetost u krutom opterećenju, a istodobno se traka vrlo polagano troši. Potrebno je razlikovati plastične i poliesterske trake. Unatoč specifičnim razlikama, plastične trake se nazivaju “poli-veze”. Slijedeće činjenice će vas naučiti razlikovati ih Prednosti spajanja s plastičnim trakama. Prvo je da je traka od poliestera više glatka, a druga je da može izdržati veću napetost.
Budući da već dugi niz godina pakiramo proizvode u ambalažu, traka za pakiranje se također razvijala istodobno sa razvojem ambalaže. Međutim, treba naglasiti da su najbolje i najčešće korištene čelične i plastične trake. Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke, stoga je mudro odrediti koja od njih bolje odgovara vašim potrebama prije pakiranja. Teže je reći da je jedna bolja od druge, jer svaki od njih ima i prednosti i slabosti. Njihova kvaliteta može se razlikovati od dobavljača do dobavljača, stoga je dobro znati sva svojstva koja trake nude i usporediti s teretom i proizvodima za koje će traka biti korištena prije kupnje.
& nbsp;

social position

Podijelite ovu objavu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Učitavanje...